Kendilerini polis olarak tanıtıp halktan para almaya çalışan şebeke çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, telefon ile kendilerini polis olarak tanıtan ve halktan binlerce liralık para almak suretiyle dolandırıcılık yapan şebeke yakalandı. Kızıltepe emniyet asayiş ekiplerinin düzenlediği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, son olarak Samsun'da ikamet eden emekli bir vatandaştan 100 bin lira almak için tuzak kurduğu tespit edildi.

Zanlıların, telefonla aradığı kişilere, ?Sizin telefonunuzu terör örgütü kullanmış. Biz şu anda bu çetenin peşindeyiz. Çeteyi yakalamamız için bize 100 bin lira göndermeniz gerekiyor.? diyerek, vatandaştan para istediği öğrenildi. Samsunlu emekli Z.D.'nin parayı bankaya yatırmak için gittiği ancak banka memurunun uyarısı üzerine durumu polise bildirdiği öğrenildi.

Polis ekipleri, Samsunlu emekli vatandaştan, dolandırıcıların istediği 100 bin lirayı Mardin Kızıltepe'de bulunan bir banka şubesine yatırmasını istediklerini bilgisini aldı. Bunun üzerine zanlıları takibe alan ekipler, ödemenin yatırılacağı günü bekledi. Ödeme günü şebekeye operasyon yapan asayiş ekipleri 4 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlıların Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi. Zanlıların, daha önce bu tür tuzaklarla vatandaşlardan para toplayıp toplamadıkları tespit edilmesi için soruşturma genişletildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber